Wat is Google In close proximity to Share en hoe

Wat is Google In close proximity to Share en hoe gebruik ik het?

Google’s Close to Share is een manier voor Android-gebruikers om snel inhoud satisfied elkaar te delen tussen apparaten, vergelijkbaar achieved wat Apple biedt met AirDrop voor iOS-, iPadOS- en macOS-gebruikers.

De functie Dichtbij delen zorgt voor eenvoudig en betrouwbaar delen op duizenden Android-telefoonmodellen en werkt zowel on-line als offline.

Near Share werkt ook satisfied Chromebooks en kan vooral handig zijn als u er een naast een Android-telefoon gebruikt, zodat u bestanden satisfied slechts een paar tikken kunt delen.

Hier vindt u alles wat u moet weten more than Google’s Close to Share, inclusief hoe het werkt, met welke apparaten het werkt en hoe u het kunt gebruiken.

1650473757 829 Wat is Google Near Share en hoe gebruik ik het

Hoe werkt Google Dichtbij Delen?

Achieved Google In close proximity to Share kunnen Android-gebruikers onmiddellijk bestanden, inbound links, foto’s en meer delen achieved Android-gebruikers in de buurt, terwijl hun privateness wordt beschermd.

In plaats van afzonderlijke applications, zoals Berichten, WhatsApp of Gmail, te moeten openen om het bestand dat u wilt delen te vinden en bij te voegen, kunt u fulfilled Dichtbij delen inhoud delen fulfilled slechts een paar tikken.

Er verschijnt een lijst satisfied apparaten in uw nabijheid wanneer u de functie Share in de buurt gebruikt, waarmee u inhoud kunt delen. Wanneer u op de ontvanger tikt, krijgen ze een melding achieved de optie om het bestand dat u deelt te accepteren of te weigeren.

Google’s In the vicinity of Share kiest dan automatisch het beste protocol voor snel en eenvoudig delen via Bluetooth, Bluetooth Small Electricity, WebRTC of peer-to-peer wifi. Dit betekent dat u Dichtbij delen kunt gebruiken, zelfs als u volledig offline bent.

1650473757 267 Wat is Google Near Share en hoe gebruik ik het

Hoe gebruik je Dichtbij delen?

Als u Dichtbij delen wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de functie is ingeschakeld. Het vereist Android 6.+ en je moet zowel Bluetooth als Locatie inschakelen op je Android-apparaat.

U moet dan naar de application Instellingen op uw Android-apparaat gaan > Tik op Google > Apparaatverbindingen > Dichtbij delen > Inschakelen. Om Dichtbij delen uit te schakelen, tik je op Instellingen en schakel je Dichtbij delen uit.

Android-guidelines en -trucs voor novices

Een bestand/foto delen fulfilled Dichtbij delen

Wanneer u klaar bent om een ​​bestand, foto, webpagina of wat u maar wilt delen te delen, opent u het bestand en tikt u op het pictogram Delen. U moet dan Dichtbij selecteren.

Houd uw telefoon dicht bij het apparaat waarmee u wilt delen en tik onder ‘Op zoek naar apparaten in de buurt’ op het get in touch with en tik vervolgens op Verzenden. Er verschijnt een bericht met de tekst “Verzenden”, zodra “Verzonden” verschijnt, kunt u op Sluiten tikken.

Een bestand/foto ontvangen fulfilled Near Share

Als je een bestand, foto of ander stuk inhoud van iemands telefoon wilt ontvangen, moet je hem of haar vragen de bovenstaande stappen te volgen.

Wanneer ze op verzenden klikken voor de inhoud die ze delen, krijgt u een melding dat iemand inhoud satisfied u deelt.

Als je dat nog niet hebt gedaan, tik je op de melding om je apparaat zichtbaar te maken. Als u wordt gevraagd om Dichtbij delen, Bluetooth of Locatie in te schakelen, tikt u op Inschakelen. Tik op Accepteren om de inhoud te krijgen.

Delen in de buurt inschakelen op een Chromebook

Selecteer op je Chromebook rechtsonder de tijd en vervolgens Instellingen. Selecteer aan de linkerkant Verbonden apparaten. Selecteer naast ‘Delen in de buurt’ de optie Instellen. Kies een naam voor uw apparaat en selecteer Gereed.

U kunt vervolgens de zichtbaarheid van uw apparaat selecteren. Dit werkt op dezelfde manier op zowel Android als Chromebook, en u kunt hieronder meer lezen about de verschillende opties.

Hoe u kunt kiezen met wie u inhoud wilt delen

Google zegt dat Around Share is gebouwd satisfied privacy als kern, waardoor Android-gebruikers bestanden kunnen verzenden en ontvangen zonder contactgegevens te delen. Gebruikers kunnen anoniem verzenden en ontvangen en u kunt uw privacy-instellingen aanpassen en wie u ziet in de Snelle instellingen van uw telefoon.

Open up de application Instellingen van uw telefoon > Tik op Google > Apparaatverbindingen > Dichtbij delen > Zichtbaarheid apparaat.

Het is mogelijk om te kiezen tussen “Alle contacten”, “Sommige contacten” en “Verborgen” als het gaat om uw zichtbaarheid op Dichtbij delen.

Als u “Alle contacten” selecteert, betekent dit dat uw apparaat zichtbaar is voor uw contacten terwijl uw scherm is ingeschakeld en ontgrendeld. Als u “Sommige contacten” selecteert, ziet u een lijst achieved de contacten bij u in de buurt die Dichtbij delen open hebben staan ​​en ervoor hebben gekozen om zichtbaar te zijn. U moet dan de contacten in de lijst inschakelen die u wilt kunnen zien wanneer u een bestand deelt.

Om contacten in de lijst ‘Dichtbij delen’ te laten verschijnen, moet het e-mailadres dat aan hun Google-account is gekoppeld, hebben toegevoegd aan hun contactgegevens.

Als u “Verborgen” selecteert, is uw apparaat alleen zichtbaar als Dichtbij delen is geopend.

Problemen achieved delen in de buurt

Als u problemen ondervindt fulfilled de functie ‘Dichtbij delen’, probeert u het volgende:

Controleer of Bluetooth is ingeschakeld voor beide telefoons Controleer of de locatie is ingeschakeld voor beide telefoons Breng de apparaten dicht bij elkaar, binnen 300 mm (1 voet) van elkaar Zet de vliegtuigmodus aan en uit Zet je telefoon uit en weer aan Wacht totdat niemand anders inhoud satisfied de ander deelt telefoon